donderdag 31 juli 2008

Dagje Rotterdam!

Ma had bij de Bankgiro loterij gratis museumbezoek gewonnen. Ze wilde naar het Boymans van Beuningen gaan om een reproductie van "de mandril" van Kokoska. Helaas kon ze niet en stuurde mij in haar plaats. Ik had best zin, ik ben altijd in voor eem treinreisje en een museum. Ondanks de hitte ging ik op weg. In Rotterdam schrok ik even want de imposante hal was helemaal verdwenen!




Vaag wist ik de weg maar voor de zekerheid heb ik het toch maar gevraagd. Het was lang geleden dat ik alleen in Rotterdam was geweest en nog langer toen ik er woonde. Dat leverde toch wat weemoedige momenten op.





De collectie van het museum is immens! Van 14 de eeuwsw Madonna's tot moderne videokunst! Ik heb zoveel prachtige schilderijen gezien! Helaas had ik geen notitie blokje opgenomen om sommige titels te noteren. Gelukkig heb ik wel één van lievelingsschilderijen gezien. "Het renpaard" van Kadinsky. Zo heet ie niet echt.
Op een gegeven moment besloot ik wat te gaan eten. het bleek dat ik de helft nog niet had gezien. Ik kwam terecht in een zaal vol keramiek met als hoogte punt de Baardman vazen. behalve schilderijen heeft het boymans ook veel kunstnijverheid. Zelfs tafels en stoelen. Jullie begrijpen wel dat ik behoorlijk moe was. Terug ging ik langs de beelden, die stonden opgesteld.



Deze sprak me het meeste aan.




Moeder en Kind, Carel Visser

Er is toch een hoop veranderd in Rotterdam. Als ze iets niet meer mooi vinden breken ze het af en zetten er weer iets nieuws neer. Zelfs trams uit mijn tijd(1988-1995) waren beschilderd. Ik herkende ze aan hun typische geuid..

kortom het was weer een leuke dag geworden.

Mijn schilderijen deel1

Helaas ben ik niet echt tevreden over deze foto's maar ze geven een redelijk overzicht waar ik mee bezig ben.

In den Nederlandse tuin. Opeens kreeg dit beeld voor ogen. Eerst in schets uitgewerkt, daarna in acryl. Ik ben niet tevreden over de tulpen maar eigenlijk zijn ze goed zo. Wel dat ze goed afsteken tegen het rode vlak. Beide kleuren liggen dicht tegen elkaar.



Wolf
Deze is dan wel van een foto gemaakt maar eerst heb ik Wolf behoorlijk vaak geschetst. natuurlijk als hij lag te slapen...:)



Zonder titel
In een eindexamen boek van de KABK te Den haag zag ik een foto die mij prikkelde. Een strandscene met mensen die water naar zee dragen. Het strand werd ineens s'nachts de mensen heb ik in flessen veranderd. Wat het vuur daar doet?"ik weet het niet. Het kwam zomaar op het schilderij terecht.

dinsdag 29 juli 2008

Hoera mijn nieuwe computer doet het!

Na eindeloos dubben had ik vorige week de knoop doorgehakt. Ik besloot dat ik de aanbieding bij Dixons het beste vond. Bovendien hadden ze twee versies. Ik besloot dat een 22' te veel van het goede was. Zo bespaarde ik ook nog honderd Euro..
Ik ging eerst bij een winkel langs maar helaas bezorgden ze niet. De avond surfde ik op Internet en bleek dat Packard bell plus beeldscherm weer te koop was. Ik aarzelde nog wel maar zette de computer aan om hem te bestellen.
Vandaag is ie aangekomen en alles doet het! Ik kon eindelijk thuis naar de TVM site naar filpjes kijken en luisteren.



Dat was niet het enige digitale speeltje wat ik kreeg. Zaterdag verraste mijn moeder mij met een nieuwe telefoon! Het is weer een Samsung. De vorige had een defecte batterij en ik kwam er niet toe hem op te sturen. Het plaatsen van Simkaart en batterij was een gevecht. Hij was niet met schuiven te open. Een aardappelschilmesje als wrikker werkte niet goed; een kras op mijn mobiel en eenjaap in mijn vinger waren het trieste resultaat. Gelukkig bracht een nagelvijltje uitkomst. Ik ben blij omdat ik eindelijk een foto van Mimi kan publiceren.



Ik heb ook nieuwe foto's van wolf en Punk.



maandag 21 juli 2008

Papier Hier!

Nee ik ben niet naar de Efteling geweest, helaas. Wel naar de papierbienale in Rijswijk. Het was een gratis trip betaald uit de opbrengst van de rommelmarkt van Anders bekeken. Heel veel mooie dingen gezien. Het was ook nog erg zezellig.

Verder heb ik ietwat last van mijn traditionele Juli dip waardoor ik niet zo veel geschreven heb, terwijl de maand toch al een hoop leuks bracht zoals het bovenbeschreven uitje. Verder heb ik genoten en gezenuwd bij de Wimbledon finale. Gelukkig won Nadal.

Een dag voor de nu al legendarische tennisfinale was de opening van de tentoonstelling "mijn Droomwens". Van mijn werk waren twee werken uitgekozen. Ik was zo slim om Wolf en Punk mee te nemen. Mijn moeder was er ook dus Wolf was niet te houden. Ik kreeg er eem behoorlijk slecht humeur van, die pas opknapte bij een portie overheerlijke poffertje van Wils Pancakehouse. mijn moeder kende de eigenaar nog van vroeger, dus heeft ze ook nog herinneringen zitten ophalen...

Vorige week was er braderie in het winkelcentrum Leyenburg. Veel dingen gekocht, mijn moeder trakteerde: een rok, drie jurkje/ tuniekjes, keukentroep(een schaar die niet kan knippen) en schoenen. Ik heb zelf een rondje koffie weggegeven om ma voor die mooie spullen te bedanken.

Verder ben ik op zoek naar een mooi computersysteem van ongeveer 750 euri maar ik zie de bomen nog steeds niet. Ik denk toch dat het een systeem van Dynabyte wordt maar die was duurder dan ik dacht...Wat is kiezen toch moeilijk. met mijn vorige computer heb ik geboft, na 7 jaar doet ie het nog steeds..