zaterdag 17 januari 2009

Art journals

De laatste tijd kamp ik met slaapproblemen. Inspiratie was ver te zoeken. Bij Anders bekeken, morgen de opening, hadden ze ook al niet mijn favoriete schilderij uitgekozen maar de zoveelste Zwanen variant. Ik heb er zwaar de pest in dat (bijna)iedereen me in dat Vogelhokje wil duwen. Ze blijven, we zijn driekwart jaar verder, zeuren dat ze het zo mooi vinden. Kom op ik heb persoonlijker, abstractere schilderijen gemaakt, die ik beter vind, omdat ze niet zijn overgenomen van een plaatje. Bij de flamingo schilderijen heb ik het beeld veranderd maar deze Zwaan is letterlijk van de foto, wie is dan de echte kunstenaar.

Al heel lang word ik gefascineerd door schets- en kunstdag boeken. Ik ben gek op schetsen, om te doen maar op ook die van anderen. Ik put er erg veel inspiratie uit. De stylisten hebben hun moodboard, grafici/ beeldend kunstenaars hun kunstdagboek zoals ik ooit Oxenaar (de ontwerper van oa de Snip, Zonnebloemen en vuurtoren)op de tv zag

Ik wist dat ik dat ook leuk zou vinden. Geen regels gewoon lekker doen. Geen Technieken gewoon lekker knoeien met verf. Maar toen ik de zoekresulaten van Google zag, schrok ik wel even. Het is een hype net als scrapbooken een paar jaar geleden. Heel veel sites... Het is wachten op de hobby fabrikanten, die er weer allerlei (nutteloze) produkten en boekjes van maken.
Het zelfde gebeurde ook met ATC kaarten. Ooit bedacht voor en door kunstenaars nu een gewone hobbie met stap voor stap dingen brrr.
Iedereen zijn plezier maar ik hou van scraps en journals met veel eigenheid er in. Zelfgemaakte letters, eigen tekeningen, Doodles, die echte doodles zijn. Krabbels ipv doodgeoefende ornamenttekeningen. Niets mis mee, ik maak ze zelf ook. Maar noem ze geen doodles!

Om op de art journal terug te komen. Ik ben op Anders Bekeken mee begonnen. Kladderen met verf, gebruik gemaakt van folie, die ik gebruik om mijn palet nat t e houden. Thuisgekomen zag ik dat shag verpakkingen er mooi zouden bijpassen. Nog wat witte gaten ingekleurd met pastels(Talens, artist quality). Helaas is het niet goed te zien op de foto. De kleuren zijn iets te fel.


De volgende heb ik in de holst van de nacht gemaakt. Ik kon niet slapen..
Eerst een ruitpatroon gemaakt. Paar vakjes ingekleurd met pastel. Daarna aquarel verf(vaag merk uit China) mauve en cereleum blauw. De verf heb ik in verschilldende tinten verdund om wat kleureffecten te krijgen(niet goed te zien) daarna zag ik in een bijlage van de Elle leuke letters en mooie dingen uitgeknipt. Ik was nog blijer toen ik op de centrale foto stuitte. die heb ik doormidden geknipt.



vrijdag 2 januari 2009

Gelukkig nieuwjaar!!! happy new Year!!

Het gaat nog steeds niet echt lekker met me. Ik ben behoorlijk depresief. Ik was het bijna vergeten en heb geen puf om zelf een kaartje te maken maar met deze leuke website Wordle.com kan je leuke wordart maken Zoals ik heb gedaan met de de eerste vier regels van het fantastische Paranoïd Android van Radiohead.



Je kan de wordart ook gebruiken als als onderdeel van een pspcrea, Gewoon de toverstaf gebruiken en voila. Ik heb eindelijk een nieuwjaarskaart weten te maken. De vuurwerkfoto is als orgineelhier te zien.