donderdag 30 april 2009

Tulpen uit Den Haag!

>
De tulpen in mijn tuin blijven zeuren om een foto. Ze willen ook geschetst worden maar dat is een ander verhaal.

Marleen had een leuke opdracht bedacht. Maak een scrap, papier of digi, zeg niets en de rest mag raden wat het is...Aan de hand van een sketch van Becky Fleck.
Meestal ben ik erg trouw in het volgen van de sketch. Dit keer echter niet. De scrap is ereg rustig voor mijn doen.

de sketch


Mijn uitwerking



Journaling: Veel bollen in de grond stoppen in de herfstis een heel karwei. Het resultaat mag er zijn.



zondag 26 april 2009

En nog drie foto's!

Het tulpenveldje ziet er geweldig uit! Allerlei soorten tulpen zijn uit hun bol gekropen.



Ik ben ook verrast door deze schitterende tulpen



en deze



zaterdag 25 april 2009

Paardenbloemen alias Taraxacum officinale

Een van mijn favoriete bloemen is de paardenbloem. Tuinliefhebbers haten hem, omdat ie diepe steekwortels heeft, die je echt moet uitgraven. Inderdaad: Dag gazon. Ik heb alleen maar een vaag veldje in de schaduw, bedek6t met gras en mos.
Helaas komt deze soort nou nooit bij me langs. Familie leden wel, Maar de voorjaarspaardenbloem heeft zo'n mooi groot rond koppie.

Gelukkig groeien ze wel langs de trambaan waarlangs ik elke dag met Wolf en Punkie, lekker los, wandel. Uit mijn paar pogingen, mobiel foto's maken in de avond levert vele verrassingen op, zijn er twee behoorlijk gelukt.

Ik wist dat paardenbloemen eetbaar waren, de jonge blaadjes worden ook molsla genoemd. Maar dat je er een honingachtig spul van kan maken, recept in het Duits wist ik niet...







Trouwens wat ik al twitterde, ik blijf het vreemd vinden dat de Vista updates zo'n invloed op het geluid hebben. De eerste keer was ik behoorlijk in paniek. Dacht aan nieuwe boxen want mijn hele geluid lag eruit. Alles moest werken volgens Windows. Ik dacht ach laat ik maar een systeem herstel doen. Weinig hoop maar wat ik blij en verbaast het welkomstuntje ineens wel te horen was.
Vandaag had ik erg last van een zware galm in mijn geluid. Ik denk weer dat het in de hardware moet zitten. Toch maar weer een systeemherstel want het geluidsoftware deed ook erg raar. En ja hoor Bingo!...

woensdag 22 april 2009

Foto's van mijn tuin.

Ma had vorig jaar heel veel tulpen bollen besteld als cadeautje. Helaas bezorgde Bakker te Hillegom de bollen pas in november, zodat ze twee maanden te laat in de grond gingen. Wat was dat een werk. Ook blijkt waren er andere bolletjes bij: Siberische hyacinten en blauwe druifjes.
Eigenlijk wel grappig net als wijn worden die plantjes mooier narmate ze ouder worden.

Tot mijn verassing is alles opgekomen. Ik heb enkele foto's gemaakt.



Mooie tulpen. Op de achtergrond is het Monstervaren. Ooit in een gebied wat bebouwd werd uitgegraven, ik vond hem zo mooi zilver.. Errst in de schaduw gezet maar daar was ie niet zo blij mee. Er waren dus ook varens die wel van de zon hielden. Dus verzet, Hij heeft het zo naar zijn zin dat ie overal wil groeien en woekeren...



Ook mijn appelboem is in volle bloei! Hoop dat er veel bijen langskomen voor mooie appels!

maandag 6 april 2009

Template

Vorig jaar heb ik een scrap gemaakt, waar ik erg trots op was omdat ie vrij ingewikkeld van constructie was. Ik heb eerst een mal moeten naken voordat ik de papers kon gebruiken. Het klusje lag al een tijd op me te wachten maar vanavond had ik eindelijk zin om de mal om te toveren in een template.

Hij is 600 bij 600 en 300 dpi.Er zit een psp en Photoshop versie in



Je kan hem hier downloaden
Dit heb ik er mee gemaakt. Ik heb wel wat wijzingen in de template gedaan. Ik hoop dat je er veel plezier van hebt!




Lente uit de oude doos.

Vroeger woonde mijn oma en opa in Den Haag. Ze had een fietsje voor ons, waar zij haar bijnaam aan te danken heeft. Ook had ze een grote tuin. Deze foto's zijn gemaakt rond mijn tweede. Ik ben de kleine, mijn moeder is de grote. Iedereen roept dat we op elkaar lijken. Dat zien wijzelf niet..

De opdracht was de april(lente) opdracht van Digital scrapbooking, de kit komt van hier .



Verder bestond Studio Sport vandaag 50 jaar. Dat heugelijke feit werd gevierd met winst op de ringen door Yuri van Gelder op het EK turnen. Ook bleek dat mijn persoonlijke top5 heel anders was dan de gemiddelde.

donderdag 2 april 2009

Eindelijk weer een leuk schilderij!

Zoals jullie weten ging het tijd niet zo best met mijn inspiratie..Gelukkig gaat het nu veel beter met mij en heb ik zelfs weer zin in papier scrappen na het lezen van de laatste Creatief met foto's!

Ik heb een schilderij (bijna) af en ik ben er redelijk tevreden over. De foto, mijn mobiel is zowel ver als bijziend, doet het niet echt recht maar zo hebben jullie wel een beeld.



Zaterdag weer een opening van Anders Bekeken. Ik had één schilderij ingeleverd, die is ook uitgekozen. Een foto volgt later.