maandag 29 oktober 2012

Freebie template

Jarenlang heb ik niets gedaan op designgebied. Vooral wegens gebrek aan inspiratie. verder dan een template in 2009 ben ik nooit meer gekomen. Hoe ik in vredesnaam in 2007 5 kits in korte tijd heb kunnen uitbrengen is me een raadsel.
Maar met zin/ inspiratie met photoshop/ digiscrappen zijn de ambities als designer ook weer teruggekomen. Het begin is er. een templateset:


Download Here

For years I didn't design anything due to lack of inspiration. I'm still amazed by my production of several kits in 2007.
But the mojo is back, to begin with this set of templates! Downloadlink above.
I hope that you have fun with these templates!

Rondjes opdracht bij Digiscrap

In het midden van de maand wordt er bij Digiscrap altijd een midmaand uitdaging gehouden. De winnares van de vorige keer verzint een uitdaging. Dit keer verzon Henrike een opdracht waarin ronde foto's gebruikt moesten worden.

Ik had nog een oude lay out liggen, gemaakt van een nog oudere template maar dat vond ik een beetje flauw. Gelukkig lag er nog wel een nooit afgemaakte layout van Wolf, gebaserd op dezelfde template. Ik was vast blijven zitten.
Na enig geschuif werd een gemiddelde layout ineens een ontzettend leuke. Zeker met behulp van mijn Photoshopvrienden Displace en Lighting effects :) Ik was minder blij met het feit dat ik steeds mijn tennisbal brush steeds kwijtraak.

Ik ben ook bijna klaar met de freebie gebaseerd op deze template!


Credits zie galerie digiscrap


Deze had ik al eerder gemaakt maar was niet helemaal tevreden. De foto was genomen in een zwembad, zodat er nog blauwe reflecties zichtbaar waren. Die zijn nu weggewerkt. Ook heb ik wat geoefend met het burn- en dodgetool, zodat Rafas ogen er (nog) meer uitspringen. Verder heb ik de oren nu deels bedekt met woorden, Helemaal ziet er raar uit, helemaal niets is ook raar om te zien.

maandag 22 oktober 2012

Nieuwe bureaublad achtergronden aka Rafamania



Ik heb een nieuwe hobby. In plaats van scraps verwerk ik tutorials nu ook als bureaubladachtergronden, sinds ik de diavoorstelingsfunctie had ontdekt. Ik ben nogal een gewoontedier dus ik hecht me nogal aan mijn achtergronden en wil ze niet snel verwisselen. Nu kan dat wel zonder dat het ten koste gaat van een andere afbeelding.

Ik ben nog steeds dol op Sven K maar Rafael Nadal is nu mijn absolute nummer 1. Dus heb nu een hoop bladen :)


Met deze Swirl tutorial begon mijn achtrergrondentic. Hij is hier op MyInk blog te vinden


Deze is een een fotobewerking die een ingredient was voor een midmaand uitdaging van Digiscrap.


Gebaseerd op een tutorial van PSD-dude


Gebaseerd op een tutorial van wegraphics


gebaseerd op een Grung tut van Wegraphics




Gebaseerd op een Illustrator tutorial van WeGraphics

zondag 21 oktober 2012

Het is niet zo omdat ik niets schreef ik niet scrapte of photoshopte. In tegendeel! Ik ben zelfs bezig om Illustrator te leren!
Mimi zorgde op 13 juli voor een daverende verrassing (die ik al zag aankomen), Ze beviel van 5 katerjes waarvan er 4 in leven bleven. Een maand later bleek dat Effen haar moeder moest nadoen, ik had Streep net te laat laten castreren, zodat hij zijn zuster bevruchtte. ze hebben zich letterlijk vermenigvuldigd; 2 Effen en 2 Streep versies.. Helaas stierf ook bij Effen 1 katje.

Het leverde iig genoeg inspiratie voor leuke scraps op.

Dit leuke plaatje van Streep en zijn klein (half) broertje Nonix vond ik enorm vertederend, wilde het op de foto vastleggen. Helaas was het erg donker zodat ze (mijn camera is nou eenmaal een Olympus) enorm gespikkeld op de computer tevoorschijn kwamen, zodat ik de foto monochroom maakte.
Nonix heette zo omdat hij ietwat onopvallend zijn weg vond. Hij bleek het sociaalste te zijn. Hij maakt nou het leven van een iets andere kat enigzins zuur :)


Eindelijk zei mijn camera op het juiste moment "Klik" toen Sukkel zijn schattige kopje omhoog deed. Sukkel is het grootste kitten in het nest. Hij deed echter pas een week later zijn oogjes open. Hij ontpopte zich tot het tegengestelde van Sukkelig. Vaak slaapt hij op mijn hoofdkussen. Hij is de laatste die nog bij mij is . Maandag gaat hij naar zijn nieuwe baasje/ butler.


Dit zijn de kleintjes van Effen en Streep. Van links naar Rechts.: Streep jr, beroemd om het feit dat hij ook bij oma Mimi ging drinken, Bruynzeel, die al rond wilde kruipen toen hij 2 weken was, later werd ie minder avontuurlijk en als laatste Rod, die zo heet omdat hij een hele schorre mauw heeft. Gilt moord en brand als je hem oppakt, is samen met Bruynzeel geadopteerd


Hoe 3Pet aan zijn naam gekomen is wel duidelijk als je naar zijn schattige kopje kijkt. Hij is heel aanhankelijk en maakte met Sukkel mijn eetleven zuur. Nog nooit heb ik twee kittens de kamer uitgezet..Is nu mijn moeder aan het opvoeden. Ze bekende op het punt te hebben gestaan hem wat van haar bord te laten eten.



waarom Pinkie zo heet is duidelijk. Hij was met stip de kleinste van het nest. Hij woog consequent 30 gram minder dan zijn broertjes. Was ook verbaasd dat ie een katertje bleek te zijn. Mijn moeder ook die nog steeds weg van hem is. Vormt een twee-eenheid met 3Pet. Spelen samen, slapen samen en eten samen. Alleen de kattenbak wordt individueel bezocht.

Echt waar: alleen maar katers. 5 poezen versleten totdat Streep in mijn leven kwam en nu megaveel katers..

De credits voor al deze layouts kan je vinden in mijn galerie van Oscraps